Tato varianta je snazší a rychlejší na přípravu, neboť se připravuje v troubě, a obsahuje pestrou paletu sezonní zeleniny.
Ingredience
- 2 cukety
- 2 papriky
- 2 brambory
- 1 lilek
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 řapíkatý celer
- 8-10 cherry rajčat
- rozmarýn
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Veškerou zeleninu omyjte, očistěte, nakrájejte na kostičky a vložte na plech vyložený pečicím papírem.
- Zeleninu osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a promíchejte.
- Před vložením do trouby posypejte čerstvým rozmarýnem.
- Pečte v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 40 až 45 minut.
- V mezidobě rozpusťte v malé misce lžíci cukru asi v půl sklenici bílého octa.
- Když do konce pečení zbývá přibližně 5 minut, vyjměte caponatu na okamžik z trouby.
- Přelijte sladkokyselou omáčkou a pak ji na několik minut vraťte opět do trouby.
Před podáváním vyjměte caponatu z trouby a nechte ji trochu vychladnout.