Čokoládový moučník z mikrovlnné trouby

Čokoládový moučník z mikrovlnné trouby
Příprava: 40 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Hvězdou tohoto receptu je hořká čokoláda, která s praženými lískovými oříšky tvoří neodolatelnou kombinaci chuti a křupavosti.  

Ingredience

  • 200 g hořké čokolády
  • 120 g cukru
  • 120 g másla
  • 120 g pražených lískových oříšků (bez slupky)
  • 80 g hladké mouky
  • 15 g kakaového prášku
  • 2 vejce
  • špetka soli

Postup

  • Nejprve si v mikrovlnce rozpusťte čokoládu, poté ji přendejte do větší mísy.
  • V mikrovlnné troubě rozpusťte rovněž máslo, přidejte ho k čokoládě a důkladně promíchejte.
  • Do jiné mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr, špetku soli a vyšlehejte elektrickým šlehačem.
  • Přidejte rozpuštěnou čokoládu a znovu několik minut šlehejte elektrickým šlehačem.
  • Přidejte prosátou mouku, kakao a elektrickým šlehačem vyšlehejte do hladké lesklé směsi.
  • Přidejte pražené lískové oříšky.
  • Zapékací misku, kterou lze používat v mikrovlnce, vymažte máslem a nalijte do ní směs.
  • Pečte v mikrovlnné troubě při výkonu 350 W po dobu 30 minut.

Brownies z mikrovlnky můžete posypat moučkovým cukrem nebo je doplnit šlehačkou či vanilkovou zmrzlinou.

Kousky čokoládové buchty s ořechy.
soniaperonaci.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.