Tento jednoduchý moučník lze připravit s kakaem i bez. Množství kakaa můžete uzpůsobit podle vašich chuťových preferencí.
Ingredience
- 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1/2 hrnku vody
- 1/2 hrnku oleje
- 2 PL kakaa
- 1 PL vanilkového cukru
- 1 sáček prášku do pečiva
- špetka soli
Postup
- Do velké mísy rozklepněte vajíčka a začněte je míchat metličkou nebo elektrickým šlehačem.
- Přidejte cukr, vodu a olej.
- Následně po několika dávkách přisypejte prosátou mouku, kakao, prášek do pečiva a vanilkový cukr.
- Důkladně vypracujte v hladké těsto a nalijte ho do formy.
- Dezert pečte v mikrovlnné troubě při výkonu 600 W po dobu 12 minut.
- Před vyjmutím zkontrolujte, zda je buchta upečená pomocí klasického testu se špejlí.
Po vychladnutí můžete moučník potřít lískooříškovým krémem a posypat kokosem.
Hrníčková buchta z mikrovlnky může mít i podobu malého dezertu upečeného přímo v hrníčku. Inspirujte se našimi recepty na mug cake. Vyzkoušejte sladkou i slanou variantu!