Zapečené zeleninové rizoto s čekankou

Zapečené zeleninové rizoto s čekankou
Příprava: 45 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 4

Napadlo vás někdy dát rizoto zapéct do trouby podobně jako těstoviny? Pokud ne, vyzkoušejte to teď s námi.

Ingredience

  • 250 g rýže
  • 150 g červené čekanky
  • 150 g parmazánu
  • 100 g mozzarelly
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 řapíkatý celer
  • sůl, pepř

Postup

  • Cibuli, celer a mrkev omyjte, očistěte a nakrájejte nadrobno.
  • Následně směs zeleniny lehce poduste na oleji.
  • Přidejte na proužky nakrájenou čekanku.
  • Osolte a za občasného míchání vařte přibližně 15 minut.
  • V mezidobě si dle návodu na obalu uvařte rýži.
  • Na konci vaření přidejte do směsi zeleniny přibližně polovinu strouhaného parmazánu.
  • Zamíchejte a přidejte též uvařenou rýži.
  • Následně vezměte zapékací mísu, vymažte ji olejem a vložte do ní směs zeleniny a rýže.
  • Na závěr vše posypejte nakrájenou mozzarellou a zbylým parmazánem.
  • Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 20 minut.
Zapékací mísa s rýží a čekankou.
zdroj: altacucina.co

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.