To, že se dají ryby péct v alobalu, není překvapení. Věděli jste ale, že stejně dobře můžete k jejich přípravě použít též pečicí papír?
Ingredience
- 3 kusy pražmy
- 100 g strouhanky
- 30 g sultánek
- 30 g pionových oříšků
- čerstvá petrželka
- 3 PL olivového oleje
- sůl, pepř
Postup
- Nejprve si očistěte a vykuchejte pražmy.
- Následně opláchněte sultánky a namočte je alespoň na 10 minut do studené vody.
- Na pánvi 2-3 minuty orestujte piniové oříšky.
- Vyjměte oříšky a několik minut orestujte též strouhanku.
- Petrželku nasekejte nadrobno a nasypte ji do mísy spolu s opečenou strouhankou, opraženými piniovými oříšky a vymačkanými sultánkami.
- Přidejte malé množství olivového oleje a důkladně promíchejte.
- Každou pražmu položte na obdélník pečicího papíru.
- Naplňte ji připravenou směsí a zvenku potřete malým množstvím oleje.
- Rybu uzavřete do pečicího papíru a konce zavažte kuchyňským provázkem.
- Pečte v předehřáté troubě s ventilátorem při teplotě 200° asi 15 až 20 minut.
Pečenou pražmu servírujte s bramborami, rýží či zeleninou.