Tato alternativa klasických hranolků je skvělá sama o sobě, ale lze ji podávat též s majonézou či rozmanitými dipy a salsami.
Ingredience
- 1 větší lilek
- 1 šálek strouhanky
- 3/4 šálku hladké mouky
- vejce
- 1 čajová lžička sušeného česneku
- olej na smažení
- sůl, pepř
Postup
- Lilek omyjte a nakrájejte ho na tyčinky.
- Do pánve nalijte olej a zahřejte. o tloušťce 1/4 palce a délce asi 3 cm.
- Do mělké mísy nasypte mouku.
- V jiné misce rozšlehejte a do třetí misky dejte strouhanku.
- Kousky lilku lehce posypte solí a černým pepřem.
- Lilek obalte v mouce se sušeným česnekem, poté ho ponořte do vejce a nakonec obalte ve strouhance.
- Obalené kousky lilku smažte na pánvi rozpáleném oleji dozlatova, asi 2 až 3 minuty.
- Během smažení lilkové hranolky otáčejte.
- Když jsou hotové, vyjměte je a přendejte na papírové utěrky, aby se osušily.
- Před podáváním posypejte solí.
Hranolky z lilku můžete servírovat jako předkrm či přílohu.