Máte hlad, ale nemáte moc času?
Zároveň byste se rádi zahřáli a pochutnali si?
Vynikajícím řešením jsou recepty na polévky se sýrem.
Nejčastěji se k jejich přípravě používá čedar, niva či hermelín.
Sáhnout ale můžete i po kterémkoli jiném sýru z vaší ledničky.
Načerpejte inspiraci pro chutný a vydatný pokrm nejen pro zimní měsíce!
Naše recepty
Jaký sýr na polévku použít?
Sýrová polévka má tu výhodu, že pro její přípravu lze použít všechny typy sýrů. Pokud se nechcete příliš zdržovat rozmícháváním, použijte tavený sýr nebo brynzu. Pro intenzivnější chuť polévky se nejčastěji používají sýry typu čedar, niva, gorgonzola či hermelín. Bez problémů ale můžete použít také eidam, goudu či ementál. Tvrdé sýry před použitím nastrouhejte, urychlíte tak jejich rozpuštění.
Čím polévku dochutit a ozdobit?
Z hlediska servírování se sýrová polévka nejčastěji podává posypaná opečenými krutony či s orestovanými kousky slaniny a čerstvou pažitkou. Velmi oblíbené je také servírování v chlebové misce, kterou během jídla zároveň konzumujete. Takto podávaná sýrová polévka je skutečný gurmánský zážitek.
Polévku lze připravit pouze ze sýra, ale často se k jejímu zahuštění a zintenzivnění chuti využívají i některé druhy zeleniny, především brambory a brokolice. Použít ale můžete také špenát, cuketu či rozmanitou kořenovou zeleninu.