Co vznikne, když smícháte čokoládu, piškoty, vejce, máslo a kakao?
Jeden z nejjednodušších a zároveň nejoblíbenějších nepečených dezertů.
Vyzkoušejte naše jedinečné recepty na čokoládový salám.
Výsledkem budete ohromeni nejen vy, ale i všichni, kterým ho nabídnete.
Který vyzkoušíte jako první?
Naše recepty
Užitečné tipy na nepečený salám s čokoládou
Čokoládový salám je typický italský dezert, který za svůj název vděčí podobnosti s pravým salámem, a to jak tvarem, tak i „bílou polevou“ z moučkového cukru.
- Pro ozvláštnění chuti můžete do směsi přidat libovolný likér podle své chuti, například rum, griotku nebo také šálek silné kávy.
- Nadměrné množství másla může způsobit, že salám bude příliš měkký, zatímco nedostatečné množství může vést k příliš tvrdému výsledku.
- Kromě piškotů můžete v receptech na čokoládový salám použít též sušenky, jako jsou věnečky nebo esíčka, případně též burizony nebo marshmallow.
- Salám z čokolády můžete v ledničce skladovat bez problémů čtyři až pět dní, v mrazáku až tři měsíce.
- Lepší je zamrazit ho již nakrájený, abyste ho mohli rychleji rozmrazit a vzít si jen takové množství, které potřebujete.