Zdravé rýžové placky

Zdravé rýžové placky
Příprava: 30 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 4

Pokud toužíte po ještě zdravější pochoutce, nahraďte klasickou rýži rýží divokou nebo celozrnnou.

Ingredience

  • 2 šálky vařené divoké rýže
  • 1/2 šálku vody
  • 2 bílky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 PL mletých lněných semínek
  • 1 PL olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  • Předehřejte si troubu na 180 °C.
  • Plech vymažte olivovým olejem.
  • Všechny ingredience vložte do kuchyňského robotu a zpracovávejte, dokud nezískáte konzistenci podobnou těstu.
  • Vzniklou směs přesuňte na vymazaný plech.
  • Pečte po dobu 15 minut, poté rýžovou placku opatrně otočte a pečte dalších přibližně 10 minut.
Placky z divoké rýže.
zdroj: pinchofyum.com

Další originální možnost, jak využít zbytky rýže, představují sicilské rýžové koule. Načerpejte inspiraci z našich receptů na arancini.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.