V neposlední řadě může rýžová placka posloužit též jako netradiční základ pro vaši pizzu.
Ingredience
- 1 šálek vařené hnědé rýže
- 2 čajové hladké mouky
- 1 čajová lžička italského koření
- 1/2 čajové lžičky sušeného česnekového prášku
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1 bílek
- 1/3 šálku vody
- olivový olej
Postup
- Předehřejte si troubu na 200 °C a na plechu rozpusťte olivový olej.
- Všechny ingredience vložte do kuchyňského robota a mixujte po dobu asi 30 sekund.
- Rýžová směs by měla mít konzistenci hustého těsta. Pokud je příliš hustá, přidávejte po malé množství vody.
- Opatrně vyjměte plech z trouby a rovnoměrně na něj rozprostřete rýžové těsto.
- Pečte po dobu 12 až 15 minut.
- Obraťte a pečte dalších přibližně 10 minut.
- Vyjměte rýžovou pizzu z trouby a přidejte sýr, uzeniny, zeleninu a další ingredience dle vašich preferencí.
- Pečte dalších asi 5 minut, dokud se sýr nerozpustí.