Rýžová pizza

Rýžová pizza
Příprava: 35 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

V neposlední řadě může rýžová placka posloužit též jako netradiční základ pro vaši pizzu.

Ingredience

  • 1 šálek vařené hnědé rýže
  • 2 čajové hladké mouky
  • 1 čajová lžička italského koření
  • 1/2 čajové lžičky sušeného česnekového prášku
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1 bílek
  • 1/3 šálku vody
  • olivový olej

Postup

  • Předehřejte si troubu na 200 °C a na plechu rozpusťte olivový olej.
  • Všechny ingredience vložte do kuchyňského robota a mixujte po dobu asi 30 sekund.
  • Rýžová směs by měla mít konzistenci hustého těsta. Pokud je příliš hustá, přidávejte po malé množství vody.
  • Opatrně vyjměte plech z trouby a rovnoměrně na něj rozprostřete rýžové těsto.
  • Pečte po dobu 12 až 15 minut.
  • Obraťte a pečte dalších přibližně 10 minut.
  • Vyjměte rýžovou pizzu z trouby a přidejte sýr, uzeniny, zeleninu a další ingredience dle vašich preferencí.
  • Pečte dalších asi 5 minut, dokud se sýr nerozpustí.
Pizza z rýže s rajčaty a žampiony.
zdroj: naturalnoshing.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.