Mrkvánky s povidly

Mrkvánky s povidly
Příprava: 60 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Klasický recept se švestkovými povidly, která ale v případě potřeby můžete nahradit i jinými oblíbenými ingrediencemi, například marmeládou. 

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g najemno nastrouhané mrkve
  • 200 g másla
  • půl sáčku prášku do pečiva
  • švestková povidla
  • špetka soli
  • moučkový cukr na obalení

Postup

  • Do mísy prosejte hladkou mouku.
  • Přidejte kypřicí prášek a špetku soli a promíchejte.
  • Následně přidejte najemno nastrouhanou mrkev a povolené máslo.
  • Promíchejte a rukama důkladně vypracujte v hladké těsto.
  • Těsto zabalte do potravinové fólie a vložte na přibližně 30 minut do ledničky.
  • Po uplynutí této doby těsto vyválejte a pomocí hrníčku vykrajujte kolečka.
  • Doprostřed každého vykrojeného kolečka následně dejte v závislosti na jeho velikosti přibližně půl lžičky až lžičku povidel.
  • Kolečko poté přeložte na polovinu a vytvarujte do formy taštičky.
  • Připravené mrkvánky odkládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  • Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 15 až 20 minut.
  • Ještě teplé mrkvance lehce obalte v moučkovém cukru.
Povidlové mrkvance.
zdroj: dobruchut.aktuality.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.