Mrkvové taštičky naslano

Mrkvové taštičky naslano
Příprava: 30 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Sladké mrkvánky s povidly či tvarohem známe všichni. Napadlo vás ale, že existuje i možnost slané náplně?

Ingredience

  • 100 g hladké mouky
  • 100 g celozrnné mouky
  • 150 g najemno nastrouhané mrkve
  • 150 g másla
  • 250 g ricotty
  • půl sáčku prášku do pečiva
  • špetka soli
  • čerstvé bylinky (tymián, oregano, pažitka)

Postup

  • Do mísy prosejte oba druh mouky, přidejte špetku soli a kypřicí prášek.
  • Přimíchejte najemno nastrouhanou mrkev a změklé máslo.
  • Vypracujte v těsto.
  • Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na půl hodiny odležet do chladu.
  • V mezidobě si připravte slanou náplň.
  • V misce smíchejte ricottu s nadrobno nasekanými bylinkami a špetkou soli.
  • Z odpočinutého těsta vykrájejte kolečka, na která vložte lžičku ochucené ricotty.
  • Přeložte a vytvarujte do taštičky.
  • Slané mrkvánky pečte na plechu s pečicím papírem při teplotě 180 °C přibližně 15 minut.
Slamé mrkvance s ricottou.
zdroj: siciliafan.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.