Šakšuka s cizrnou

Šakšuka s cizrnou
Příprava: 45 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Pokud toužíte po ještě výživnější variantě tohoto pokrmu, můžete jej oživit luštěninami.

Ingredience

  • 1/2 hlávky kapusty
  • 1 cibule
  • 2 pórky
  • 6 vajec
  • 100 ml sójové alternativy smetany
  • 100 g vařené cizrny v konzervě
  • olivový olej
  • koření podle chuti (kmín, kurkuma, muškátový oříšek…)
  • 1 kostka zeleninového vývaru

Postup

  • Zeleninu omyjte a nakrájejte na malé kousky.
  • Na pánvi zahřejte malé množství olivového oleje a 5 minut na něm restujte cibuli, pórek a kapustu spolu s kořením.
  • Zalijte vroucí vodou, ve které jste rozpustili kostku zeleninového bujónu.
  • Za občasného míchání vařte asi 20 minut.
  • Když se voda vstřebá a zelenina změkne, přidejte smetanu, propláchnutou cizrnu, sůl a pepř.
  • Zeleninovou směs přendejte do zapékací misky, udělejte důlky a vyklepněte do nich vejce.
  • Pečte v troubě předehřáté na 170 °C asi 10 až 15 minut.
  • Sledujte průběh pečení a vyjměte z trouby, jakmile bílek ztuhne. Žloutek by naopak měl být měkký.
Cizrnová shakshuka.
zdroj: yuka.io

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.