Vejce šakšuka nazeleno

Vejce šakšuka nazeleno
Příprava: 30 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Tento vydatný recept se zde může podávat k obědu nebo večeři.

Ingredience

  • 300 g cukety
  • 100 g špenátu
  • 1 salátová okurka
  • 2 cibule
  • 4 vejce
  • 1/2 PL kmínu
  • kousek zázvoru
  • 1 svazek koriandru
  • 1 chilli paprička
  • 1 stroužek česneku
  • šťáva z poloviny limetky
  • olivový olej
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  • Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké plátky.
  • Prolisujte česnek, oloupejte zázvor a nastrouhejte jej najemno na struhadle.
  • Vše dejte na pánev spolu s kmínem, nechte rozvonět.
  • Cukety omyjte, odstraňte konce a nastrouhejte je na hrubém struhadle.
  • Přidejte do pánve cuketu a vařte přibližně 5 minut.
  • Následně přidejte špenát, okurku a sůl.
  •  Asi po deseti minutách vaření by měla být všechna zelenina dobře uvařená.
  • Vytvořte ve zeleninové směsi čtyři důlky a rozbijte do nich vejce.
  • Přiklopte pokličkou a vařte, dokud bílky neztuhnou.
  • Dochuťte limetkovou šťávou, nakrájenou chilli papričkou a lístky koriandru.
Zelená vejce v pekle.
zdroj: ilclubdellericette.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.