Smažené skotské vejce

Smažené skotské vejce
Příprava: 20 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 8

Aby byla pochoutka osmažená opravdu dokřupava, připravujte ji ve vysoké pánvi nebo v hrnci s dostatečným množstvím oleje.

Ingredience

  • 8  vajec
  • 1000 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
  • 1 PL anglické hořčice
  • 3 PL nasekané pažitky
  • 1/2 čajové lžičky mletého černého pepře
  • 1/4 čajové lžičky mletého muškátového oříšku

Na obalení

  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 šálek strouhanky
  • 3 rozšlehaná vejce
  • olej na smažení

Postup

  • Uvařte vejce natvrdo a poté je ihned dejte vychladit do ledové vody.
  • Následně vejce pod tekoucí vlažnou vodou oloupejte a odložte stranou.
  • Ve velké míse smíchejte mleté maso s nasekanou pažitkou, hořčicí a kořením.
  • Směs důkladně promíchejte.
  • Každé vejce uvařené natvrdo obalte směsí mletého masa.
  • Směs dobře přitiskněte, aby se vejce zcela uzavřelo. 
  • Předpřipravte si tímto způsobem všech osm vajec.
  • Mouku, osolená rozšlehaná vejce a strouhanku dejte do samostatných misek.
  • Pštrosí vejce obalte nejprve v mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
  • Až budete mít všechna obalená vejce, rozehřejte si na pánvi dostatečné množství oleje.
  • Osmažte ze všech stran dozlatova.
  • Následně skotská vejce vyjměte pomocí děrované lžíce a přeneste na talíř vyložený papírovými utěrkami.
Rozkrojená skotská vejce se sýrem a cibulkami.
zdroj: jamieoliver.com

Nejlépe chutná toto pštrosí vejce s bramborovou kaší, ale můžete ho konzumovat též s vařenými bramborami nebo zeleninou.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.