Pštrosí vejce získala svůj originální název díky své velikosti a vzhledu připomínajícím obří vejce pštrosa.
Ingredience
- 400 g mletého masa
- 4 vejce
- 1/2 šálku strouhanky
- 1 vejce
- sušený mletý česnek
- čerstvá petrželka
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Předehřejte si troubu na 200 °C.
- Uvařte vejce natvrdo a po zchladnutí je oloupejte.
- Mleté maso ochuťte česnekem, solí a pepřem.
- Každé uvařené vejce uzavřete do masové směsi a vytvořte pštrosí vejce.
- Následně všechna vejce namočte v rozšlehaném vejci a poté obalte ve strouhance s nasekanou petrželkou.
- Vložte do pekáčku a pečte přibližně 25 až 30 minut.
- Během pečení skotská vejce pravidelně přelévejte vypečenou šťávou a v případě potřeby podlévejte vodou.
