Už vás omrzelo konzumovat mleté maso neustále jen ve formě karbanátků nebo sekané?
Vyzkoušejte naše recepty na pštrosí vejce!
Jsou rychlé, chutné a výživné.
Připravovat je můžete na pánvi i v troubě a podávat nejen teplé, ale i studené.
Načerpejte inspiraci!
Naše recepty
Co je pštrosí vejce?
Pod pojmem pštrosí nebo též skotské vejce se ukrývá pravděpodobně britský pokrm, který se připravuje z mletého masa a vajec uvařených natvrdo. Vejce ukryté v mletém mase se následně obalí v trojobalu a usmaží.
Skotská vejce se mohou podávat teplá i studená a obvykle se servírují jako předkrm nebo lehký oběd. Doplněná o přílohy se ale mohou servírovat i jako hlavní chod.
Skvěle se doplňují s přílohami s brambor, pečenými fazolkami i zeleninovými saláty. Oblíbené je též jejich podávání s rozmanitými omáčkami, například hořčičnou, a také s čatní.
Do Velké Británie se tato pochoutka s největší pravděpodobností dostala přes Indii, odkud pochází velmi podobný pokrm nargisi kofta. Podobně i Nizozemsko a Belgie mají své vlastní verze známé jako vogelnestje a gehaktbal kiekeboe. Původ tohoto pokrmu tak není stoprocentně jasný.
Jste milovníci mletého masa? Vyzkoušejte též naše recepty na holandské řízky!