Turecké vejce s jogurtem

Turecké vejce s jogurtem
Příprava: 10 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 1

Řekli byste někdy, že kombinací vajec a jogurtu může vzniknout zdravá pochoutka, kterou si zamiluje každý, kdo ji ochutná?

Ingredience

  • 1 vejce
  • 2 PL řeckého jogurtu
  • 1 PL másla
  • 1 PL octa
  • 1/2 PL olivového oleje
  • 1/4 stroužku prolisovaného česneku
  • 1 čajová lžička čerstvé citronové šťávy
  • 1 čajová lžička papriky
  • čerstvé bylinky, například petrželka, kopr, máta,
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  • Do misky dejte bílý řecký jogurt o pokojové teplotě.
  • Ochuťte ho prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
  • Dejte vařit hrnec s vodou a octem.
  • V mezidobě opatrně vejce rozklepněte a přeceďte přes cedník umístěným nad miskou nebo hrnkem, abyste důkladně odstranili veškerý tekutý bílek.
  • Žloutek s hustou částí bílku nalijte do malého hrnečku a přelijte citronovou šťávou, díky které vejce ztuhne natolik, aby si při vaření udrželo tvar.
  • Opatrně vložte vejce do horké vody těsně pod bodem varu.
  • Vařte po dobu přibližně 3 minut.
  • V mezidobě v jiném hrnci rozpusťte máslo s olejem, přidejte papriku a dobře promíchejte.
  • Vejce opatrně vyjměte pomocí děrované lžíce, vložte do misky s jogurtem a ozdobte nasekanými bylinkami.
  • Na závěr turecké vejce přelijte směsí másla, oleje a papriky.
Vejce çilbir.
zdroj: peperita.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.