Vepřové plátky v alobalu na medu

Vepřové plátky v alobalu na medu
Příprava: 70 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 6

Vyzkoušejte také tuto křehkou vepřovou panenku v medové omáčce.

Ingredience

  • 1000 g vepřové panenky
  • 1/2 šálku sójové omáčky
  • 3 stroužky česneku
  • 2 PL medu
  • 2 PL rýžového octa
  • 1 PL čerstvého zázvoru
  • 2 PL hnědého cukru
  • 2 PL sezamového oleje
  • 2 čajové lžičky soli
  • pepř podle chuti
  • 2 PL olivového oleje
  • 2 čajové lžičky sezamových semínek
  • čerstvá nasekaná petrželka

Postup

  • Předehřejte si troubu na 180 °C.
  • V misce smíchejte med, sójovou omáčku, rýžový ocet, prolisovaný česnek, jemně nastrouhaný zázvor, hnědý cukr a sezamový olej.
  • Dobře promíchejte.
  • Vepřovou panenku vložte do plastového sáčku nebo velké mělké misky a přelijte polovinou marinády. Druhou polovinu si nechte na vaření.
  • Nechte marinovat alespoň 30 minut nebo lépe v ledničce přes noc.
  • Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olivový olej.
  • Vyjměte vepřovou panenku z marinády a potřete ji solí a pepřem.
  • Vepřovou panenku zprudka opečte, asi 2 až 3 minuty z každé strany.
  • Poté maso vyjměte a položte ho na pečicí plech s alobalem.
  • Maso přelijte druhou polovinou marinády a zabalte do alobalu.
  • Pečte 25 až 30 minut, dokud vepřová panenka nemá uprostřed nejtlustší části vnitřní teplotu 63 °C.
  • Poté maso vyjměte a nechte jej 5 minut odpočívat uzavřené v alobalu.
  • Následně jej nakrájejte na plátky, ozdobte sezamovými semínky, petrželkou a omáčkou z pánve.
  • Pokud byste chtěli hustší omáčku, můžete omáčku z pánve scedit a zahřát v pánvi na sporáku se lžící kukuřičného škrobu na zahuštění.
Plátky medové vepřové panenky.
zdroj: sweetcsdesigns.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.