Vyzkoušejte také tuto křehkou vepřovou panenku v medové omáčce.
Ingredience
- 1000 g vepřové panenky
- 1/2 šálku sójové omáčky
- 3 stroužky česneku
- 2 PL medu
- 2 PL rýžového octa
- 1 PL čerstvého zázvoru
- 2 PL hnědého cukru
- 2 PL sezamového oleje
- 2 čajové lžičky soli
- pepř podle chuti
- 2 PL olivového oleje
- 2 čajové lžičky sezamových semínek
- čerstvá nasekaná petrželka
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- V misce smíchejte med, sójovou omáčku, rýžový ocet, prolisovaný česnek, jemně nastrouhaný zázvor, hnědý cukr a sezamový olej.
- Dobře promíchejte.
- Vepřovou panenku vložte do plastového sáčku nebo velké mělké misky a přelijte polovinou marinády. Druhou polovinu si nechte na vaření.
- Nechte marinovat alespoň 30 minut nebo lépe v ledničce přes noc.
- Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olivový olej.
- Vyjměte vepřovou panenku z marinády a potřete ji solí a pepřem.
- Vepřovou panenku zprudka opečte, asi 2 až 3 minuty z každé strany.
- Poté maso vyjměte a položte ho na pečicí plech s alobalem.
- Maso přelijte druhou polovinou marinády a zabalte do alobalu.
- Pečte 25 až 30 minut, dokud vepřová panenka nemá uprostřed nejtlustší části vnitřní teplotu 63 °C.
- Poté maso vyjměte a nechte jej 5 minut odpočívat uzavřené v alobalu.
- Následně jej nakrájejte na plátky, ozdobte sezamovými semínky, petrželkou a omáčkou z pánve.
- Pokud byste chtěli hustší omáčku, můžete omáčku z pánve scedit a zahřát v pánvi na sporáku se lžící kukuřičného škrobu na zahuštění.
