Vepřová panenka pečená v alobalu s brambory a mrkví

Vepřová panenka pečená v alobalu s brambory a mrkví
Příprava: 50 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Lahodný pokrm, kdy se vše peče společně v troubě, a jehož příprava tak zabere jen pár minut.

Ingredience

  • 500 g vepřové panenky
  • 600 g brambor
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 2 PL olivového oleje
  • 2 PL balzamikového octa
  • 2 PL medu
  • snítka rozmarýnu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  • Brambory, mrkev a cibuli očistěte, brambory nakrájejte na klínky, mrkve na kolečka a cibuli na měsíčky.
  • Předehřejte si troubu na 180 °C a plech vyložte alobalem.
  • Alobal pokapejte olivovým olejem.
  • Vepřovou panenku položte a obložte ji bramborami, mrkví a cibulí.
  • Vše osolte a opepřete.
  • V míse smíchejte olivový olej, balzamikový ocet, med a nasekaný rozmarýn.
  • Vepřovou panenku a zeleninu přelijte marinádou.
  • Zeleninu lehce promíchejte, aby byla marinádou obalená.
  • Pečte 30 až 40 minut nebo dokud není vepřová panenka dobře propečená. Pokud se maso vaří rychleji než zelenina, vyjměte vepřovou panenku, zatímco se zelenina bude vařit.
  • Po vyjmutí nechte 5 minut odpočívat uzavřené v alobalu.
  • Před podáváním přelijte vepřovou panenku zbytkem omáčky.
Vepřové s bramborami a mrkví v alobalu.
zdroj: herbsandflour.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.