Lahodný pokrm, kdy se vše peče společně v troubě, a jehož příprava tak zabere jen pár minut.
Ingredience
- 500 g vepřové panenky
- 600 g brambor
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 2 PL olivového oleje
- 2 PL balzamikového octa
- 2 PL medu
- snítka rozmarýnu
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Brambory, mrkev a cibuli očistěte, brambory nakrájejte na klínky, mrkve na kolečka a cibuli na měsíčky.
- Předehřejte si troubu na 180 °C a plech vyložte alobalem.
- Alobal pokapejte olivovým olejem.
- Vepřovou panenku položte a obložte ji bramborami, mrkví a cibulí.
- Vše osolte a opepřete.
- V míse smíchejte olivový olej, balzamikový ocet, med a nasekaný rozmarýn.
- Vepřovou panenku a zeleninu přelijte marinádou.
- Zeleninu lehce promíchejte, aby byla marinádou obalená.
- Pečte 30 až 40 minut nebo dokud není vepřová panenka dobře propečená. Pokud se maso vaří rychleji než zelenina, vyjměte vepřovou panenku, zatímco se zelenina bude vařit.
- Po vyjmutí nechte 5 minut odpočívat uzavřené v alobalu.
- Před podáváním přelijte vepřovou panenku zbytkem omáčky.
