Vylepšené recepty na řízky z kuřecího masa aneb oživte si klasiku. Není řízek jako řízek!

Je to jednoduché kuřecí řízky se obalí v mouce, v rozšlehaném vejci a ve strouhance, nakonec se usmaží a je hotovo.

Ale koho by to bavilo, taková nuda a pořád dokola … proto jsme pro vás připravily tyto recepty na nevšední řízku z kuřecího masa, které si zamilujete!

Vyzkoušejte a uvidíte, bude je milovat celá rodina!

Do těstíčka můžeme místo mléka přidat i smetanu, víno, nebo pivo. Kromě těstíčka z mouky se dají řízky obalovat i v hustém bramborákovém nebo pikantním těstíčku.
K řízkům podáváme vařené brambory či bramborovou kaši a doplňujeme zeleninovým salátem nebo ovocným kompotem. Hodí se i bramborový salát.

Proč jíst kuřecí maso?

  • Je výborným zdrojem proteinů, které jsou nezbytné jak pro podporu a nárůst svalové hmoty, tak pro regeneraci
  • Díky nízkému obsahu tuku se dobře hodí pro redukční diety.
  • Obsahuje niacin, jeden z vitamínů skupiny B, který ovlivňuje uvolňování energie ze sacharidů a podílí se na řízení hladiny krevního cukru, niacinu se také připisuje schopnost snižovat riziko vzniku rakoviny
  • Zajišťuje příjem selenu, který chrání tělo při stresu, zvyšuje účinnost imunitního systému a je prevencí proti vzniku rakovinného bujení
  • Obsahuje vitamín B6, který společně s niacinem ovlivňuje energetický metabolismus
  • Je zdrojem fosforu, který udržuje zdravé zuby a kosti a má protizánětlivé účinky

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.