Co v neděli ke kafíčku? Něco dobrého a sladkého? Upečte si třeba buchtu!
A koneckonců nemusí být ani neděle, stačí vám půl hodiny času.
Taková bábovka nikdy nezklame – to věděly už naše babičky. Když do těsta totiž přidáte ještě tvaroh, výsledek bude nejen zdravější, ale i vláčnější.
Inspirujte se. Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty na tvarohovou bábovku.
Naše recepty
Proč je tvaroh zdravý?
- Tvaroh obsahuje bílkoviny, které lidský organismus dokáže lépe strávit než ty z masa. Udržuje a staví svalovou hmotu.
- Je bohatý na vápník, draslík, zinek, měď, selen, hořčík, aminokyseliny a vitamíny.
- Studie prokázaly, že je tvaroh vhodný i k prevenci rakoviny, protože obsahuje antioxidanty, které chrání buňky před volnými radikály.
- Tvaroh vás opravdu zasytí. Tráví se pomalu.
Vyzkoušejte také naše další varianty bábovek jako třeba jogurtovou ve 13 variantách nebo 8 skvělých bábovek jako od babičky!