Na velikonoční svátky dnes volíme ke svátečnímu obědu jako hlavní chod spíše některý z lehčích pokrmů. Ideální je kuře, ať už celé či porcované, případně i zbavené kostí.
Můžeme je připravit na řadu způsobů a s nejrůznějšími ingrediencemi. Nejčastěji to asi bude kuře pečené, které je velmi oblíbené a ne jinak je to i s pečeným kuřetem na Velikonoce.
Inspirujte se našimi nejlepšími recepty na velikonoční kuře, ze kterých si jistě vyberete!
Naše recepty
Jako inspiraci vám přinášíme báječné recepty na bramborové placičky, na kterých si jistě pochutnáte.
A jaké přílohy k velikonočnímu kuřeti?
Většinou to budou brambory v nejrůznější úpravě. Mohou být nejen ty nejjednodušší vařené, ale i brambory pečené, hranolky či krokety nebo bramborová kaše.
Vařené brambory si můžeme přitom při vaření ochutit několika snítkami oblíbených bylinek, bramborovou kaši připravit s cibulí, jablky nebo jinou ingrediencí, pečené brambory, hranolky a krokety zase dochutit kořením. Vše podle vlastní chuti.
Tip: Přemýšlíte nad nákupem čtvercové pánve? Podívejte se na naši recenzi těch nejlepších hranatých pánví!