Milujete jahody? Ale jak je nejlépe využít?
První várka zmizí, bez jakékoliv úpravy, ale co potom, když už nám nechutnají samostatně?
Inspirujte se našimi nejlepšími recepty z jahod!
Naše recepty
Proč jíst jahody?
Nejhojnější vitamíny a minerály v jahodách jsou:
Vitamín C – jahody jsou vynikajícím zdrojem vitamínu C, antioxidantu nezbytného pro imunitu a zdraví pokožky.
Mangan – tento stopový prvek, který se často vyskytuje ve velkém množství v celozrnných obilovinách, luštěninách, ovoci a zelenině, je důležitý pro mnoho procesů ve vašem těle.
Folát (vitamín B9) – je důležitý pro normální růst tkání a funkci buněk – a zásadní pro těhotné ženy a starší osoby.
Draslík – podílí se na mnoha základních tělesných funkcích, jako je regulace krevního tlaku.
V menší míře obsahují také železo, měď, hořčík, fosfor a vitamíny B6, K a E.
Jahody obsahují vysoké množství prospěšných rostlinných sloučenin a antioxidantů, jako je pelargonidin, kyselina ellagová, ellagitaniny a prokyanidiny.