Recepty na moučníky a cuketa, věřte nebo ne, jdou dohromady.
Je to velmi univerzální přísada do různých pokrmů, která se jako málokterá zelenina hodí i do sladkých moučníků všeho druhu.
Svou neutrální chutí a nevýraznou barvou všechny moučníky jen zvláční a navíc je učiní i méně kalorickými.
Pojďte je s námi všechny vyzkoušet!
Naše recepty
Jak vybrat a jíst cuketu?
Pokud jde o výběr cukety, větší není vždy lepší. Čím menší je cuketa, tím bude chutnější a obecně méně vodnatá.
Vyberte si cuketu se zářivou barvou (ať už je to jakákoliv barva) a pevnou, ale ne tvrdou strukturou, se stonkem stále připojeným k cuketě
Cuketu skladujte v prodyšném sáčku až týden.
Cuketa se dá i zmrazit! Nejlepší je, když nakrájenou cuketu krátce povaříte v horké vodě a poté „šokujete“ v ledové lázni. Nechte zcela vyschnout, poté zabalte a zmrazte až na 6 měsíců.
Další recepty s cuketou
- Grilovaná
- Marinovaná
- Zapečená – zkuste tyto recepty na plněné a zapečené cuketky
- Cuketa smažená na pánvi
- Cuketové pyré
- Cuketový chléb – nebo tuto sekanou z cukety
- Cuketové chipsy
- Cuketové lívanečky
- Cuketové nudle – inspirujte se v našich receptech na cuketové špagety