Bílé a červené zelí je nedílnou součástí české kuchyně.
Co si ho ale připravit třeba na ukrajinský způsob?
Nebo raději netradičně s bramborami a chilli?
V tomto článku se inspirujte pěti recepty s dušeným zelím, které vám stoprocentně zachutnají.
Naše recepty
Jak nejlépe nakrájet zelí
- Hlávku zelí rozkrojte na dvě stejné poloviny.
- Položte každou polovinu plochou stranou dolů a rozřízněte vejpůl.
- Nyní byste měli mít 4 čtvrtiny.
- Z každé čtvrtiny odřízněte jádro.
- Každou čtvrtinu položte rovnou stranou dolů a nakrájejte na plátky.
- Plátky nakrájejte na menší čtveřečky.
- Hotovo!
Tohle jsou naše doporučení na přípravu dušeného zelí a my doufáme, že jste spokojeni a chutná vám. Pokud vás zajímají i další recepty ze zelí, inspirujte se třeba návody na pečené zelí.