Voňavé cukroví ze šlehačky 6x jinak. Sladká i slaná varianta pro každého

Tento druh je tak křehký a na jazyku se rozplývající.

Surovin, které budete potřebovat je pár a postup taky není nijak složitý.

Inspirujte se našimi nejlepšími recepty na šlehačkové cukroví a provoňte svou domácnost nejen na Vánoce!

Slané vánoční cukroví máme i v dalších variantách, které musíte vyzkoušet!

Videorecept na šlehačkové cukroví

Aby jste měli představu, jak se takové cukroví připravuje, můžete se inspirovat v tomto videu, kde je jeho příprava skvěle znázorněna.

Vaříme #74: Šlehačkové vánoční cukroví

A jak správně uchovávat cukroví?

Než se pustíme do tipů, jak cukroví uchovávat a skladovat, musíme si ujasnit, že je třeba každý druh cukroví skladovat jiným způsobem.

Suché cukroví, což je třeba linecké (bez náplně), vanilkové rohlíčky nebo pracny skladujte v plechových, případně plastových nádobách, které jsou vystlané ubrousky. Pokud použijete papírovou krabici, mohlo by vám cukroví na balkóně příliš zvlhnout.

Cukroví s náplní či s polevou skladujte v plastových nádobách a v ledničce. Stejně je na tom i cukroví slepované krémem či marmeládou. Toto cukroví můžete skladovat případně i v papírové krabici na chladném místě.

Jinak jsou na tom perníčky. Ty uchovávejte v nádobě vyložené alobalem a zastříknuté rumem. Také navrchu musí být opět přikryté alobalem a nádoba dobře zavřená.

Kokosky a sněhové pečivo se nejlépe skladuje v papírovém sáčku. Nikdy je nedávejte do ledničky nebo do plechové či plastové nádoby – navlhnou a nebudou dobré.

Co s nepečeným cukrovím? To je určené převážně k rychlé spotřebě a skladovat byste ho měli pouze po krátkou dobu. Nejlépe uděláte, když ho uložíte do kartonové krabice vyložené alobalem.

A kdyby se vám náhodou stalo, že vám po svátcích nějaké cukroví zbyde, můžete jej uchovat přes celý rok v mrazáku. Ovšem i zde jsou výjimky, jelikož do mrazničky nepatří sněhové cukroví a kokosky. Když pak budete mít během roku chuť, stačí jej jen vyndat, nechat pozvolna rozmrazit a můžete zavzpomínat na Vánoce.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.