Jste milovníkem masa a hledáte recepty na omáčky k masu, které potěší vaše chuťové buňky?
Vyzkoušejte jeden z našich mnoha lahodných pokrmů a zkuste inspirovat sebe i své okolí.
Pokud rádi grilujete, pak vás tento článek rozhodně chytí za srdce.
Naše recepty
Jaké maso je skvělé na steaky?
Milovníci masa mi jistě dají za pravdu, že kvalitnímu hovězímu masu se nic nevyrovná. Ideální je maso z mladých býčků a také jalovic.
Maso by mělo mít mramorování z tuku. Ten je totiž zárukou toho, že bude maso dokonale šťavnaté a chutné.
- Rib Eye steak pochází se střední části vysokého roštěnce. Je to vskutku delikátní a perfektně měkké maso. V podstatě jedno z nejměkčích hned po svíčkové.
- Rump steak je libový kus masa, který vyniká svou jemností a křehkostí. Je vykrojený z horní části kýty neboli květové špičky. Nejlépe uděláte, když jej grilujete jako celek a pak z něj nakrájíte dokonale tenké plátky.
- Flank Steak je lahodné jemné maso ze spodní části pupku. Je oblíbený pro svou vyzrálou chuť.