Nechce se vám neustále konzumovat jen vepřové, hovězí a drůbeží maso?
Naučte se připravovat zvěřinu.
Začít můžete s našimi recepty na kančí maso!
Je velmi zdravé, chutné a dá se připravit na mnoho zajímavých způsobů.
Vyzkoušejte ho v podobě guláše, na víně či se šípkovou!
Naše recepty
Šípkovou omáčku lze připravit několika různými způsoby. Poradíme vám jak!
Proč zařadit kančí maso do jídelníčku?
Maso z divoce žijících zvířat představuje zdravou a zajímavou možnost, jak si nás jídelníček zpestřit a ozvláštnit. Od běžného masa v podobě vepřového, hovězího či drůbeže se zvěřina liší nejen svou chutí, ale také složením a výživovými hodnotami.
Kančí maso vyniká vysokým množstvím bílkovin a naopak nízkým obsahem tuků. To z něj tak dělá i maso vhodné pro sportovce či pro osoby, které se snaží zhubnout.
Kromě toho obsahuje rovněž spektrum vitamínů B a také minerální látky, jako je železo, zinek, fosfor či draslík. Jediné, na co je třeba si v souvislosti s kančím masem dávat pozor, je to, abyste ho kupovali pouze od ověřených prodejců. Jinak vám hrozí nákaza různými chorobami, kterými může být toto maso napadeno.