Příprava: 30 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 60 dkg srnčí kýty
- 4-5 cibulí
- 15 dkg slaniny
- sůl
- pepř.
Postup receptu
- Kýtu odblaníme, nakrájíme na porce a na tenko naklepeme
- Porce po obou stranách osolíme a opepříme
- Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji
- K osmažené cibuli vložíme plátky masa, krátce orestujeme a zakryjeme pokličkou
- Při nižší teplotě dusíme bez podlévání doměkka
- Podlijeme nepatrně jen v případě, že by se cibule a maso připalovalo
- Příloha: šťouchané brambory, bramborová kaše, dušená rýže, zeleninový salát