Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 menší kuře
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 1-2 mrkve
- kousek celeru
- 6 kuliček nového koření
- 10 kuliček celého pepře
- 2 bobkové listy
- sůl
- čirá želatina na maso
- majoránka
- úzký obal na tlačenku nebo salám
- 3/4 l vývaru z kuřete.
Postup receptu
- Očištěné kuře rozpůlíme, vložíme do hrnce, přidáme oloupanou cibuli, oloupané celé stroužky česneku, očištěnou mrkev a celer, všechno koření a sůl
- Zvolna vaříme doměkka
- Měkké kuře vyjmeme, vykostíme a maso včetně kůží rozkrájíme do mísy na malé kousky
- Přidáme majoránku, podle potřeby dochutíme solí
- Podle návodu připravíme želatinu v kuřecím vývaru a maso zalijeme
- Promícháme, naplníme do obalu na tlačenku a necháme ztuhnout