Staročeská husa

Staročeská husa
Příprava: 40 minut Vaření: 80 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 husa
  • sůl
  • mletý zázvor
  • celý kmín
  • 6 stroužků česneku

Postup receptu

  1. Husu rozčtvrtíme, ostrým nožem uděláme do prsíček a stehýnek otvory a vložíme do nich stroužky oloupaného česneku
  2. Čtvrtky husy ze všech stran osolíme a vložíme do pekáče
  3. Posypeme je kmínem a mletým zázvorem, podlijeme asi 2 lžícemi vody a pečeme zakryté v troubě
  4. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme
  5. Změklou husu dopečeme odkrytou do kůrky
  6. Příloha: houskový nebo bramborový knedlík, dušené kysané zelí

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.