Příprava: 40 minut
Vaření: 80 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 10 dkg másla nebo rostlinného tuku
- 10 dkg cukru
- 1 vanilkový cukr
- 4 žloutky
- 10 dkg změklé čokolády na vaření
- 10 dkg polohrubé mouky
- ze 4 bílků sníh.
Postup receptu
- Změklé máslo nebo tuk utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky do pěny
- Do ní zašleháme změklou čokoládu a po lžících střídavě vmícháme prosátou mouku a tuhý sníh z bílků
- Těsto vložíme do vymazané a vysypané dortové formy a zvolna upečeme
- Upečený korpus necháme vychladnout a pak jej plníme libovolným krémem nebo pařížskou šlehačkou, můžeme přidat i ovoce