Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 plátky masa (nejlépe z kýty)
- 10 dkg nivy
- 2 lžíce másla
- 1 vařené vejce
- hranolek šunky
- sůl
- vejce a hladká mouka na obalení
- 1 velká cibule
- 2 lžíce tuku
Postup receptu
- Maso omyjeme, osušíme a hodně rozklepeme
- Nivu nastrouháme nebo vidličkou rozmačkáme a utřeme s máslem
- Touto směsí potřeme naklepané plátky masa
- Uvařené vejce nakrájíme na čtvrtky a na každý plátek dáme jednu čtvrtku a přidáme k ní hranolek šunky
- Plátky svineme, ovážeme nití a obalíme v mírně rozšlehaném vejci a v mouce
- Ze všech stran je osmahneme na horkém tuku
- Pak je vyjmeme, ve výpeku osmahneme najemno nakrájenou cibuli, podlijeme trochou vody, vložíme závitky a vše dusíme doměkka
- Podle potřeby podléváme
- Když je vše měkké dochutíme šťávu solí a citronovou šťávou (nebo libovolným kořením)
- Jako přílohu zvolíme vařené brambory nebo dušenou rýži