Tradice pečení velikonočního beránka z těsta prý vznikla tak, že na bohatších stolech býval beránek skutečný, masový a ostatní jej takto nahrazovali.
Ať už to tak bylo nebo nebylo, faktem zůstává, že dnes na velikonočním stole málokdy chybí upečený a ozdobený beránek.
Jak takového sladkého beránka připravit? Inspirujte se našimi recepty!
Naše recepty
Patříte mezi milovníky kávy? Třeba by vás mohly oslovit kávovary Sencor z naší recenze.
Existuje řada receptů na velikonoční beránky, nejčastěji se připravují z třeného, piškotového, kynutého, šlehačkového, pudinkového. Upečeného a vychladlého beránka zdobíme různě. Můžeme jej hustě pocukrovat, můžeme jej polévat bílou nebo čokoládovou polevou. Oba tyto způsoby jsou nejčastější.
Chceme-li hodně vyzdobeného beránka, pak na něj ze šlehačky nebo z bílkového sněhu nastříkáme ozdobnou špičkou kudrnky. Beránka můžeme i plnit a to tak, že jej shora dolů uprostřed rozřízneme, potřeme krémem a znovu spojíme.
Nakonec nezapomeneme na barevnou stužku a rolničku. Na vhodném tácku pak už může beránek pro chuť i pro radost přijít na stůl.
Na Velikonoce určitě nezapomeňte i na slané chuťovky.