Příprava: 20 minut
Vaření: 55 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 velká kapusta
- 15 dkg slaniny
- majoránka
- mletý pepř
- sůl
- 5 stroužků česneku
- 2 vejce
- strouhanka
- 2 vařená vejce
- 1 bílek
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- slanina na pokrytí pekáče
Postup receptu
- Kapustu rozkrojíme na čtvrtky a uvaříme ve vroucí osolené vodě do poloměkka
- Slaninu nakrájíme na kostičky a spolu s měkkou kapustou ji umeleme na masovém strojku
- Směs okořeníme majoránkou, pepřem, osolíme, doplníme prolisovaným česnekem, vejci, zahustíme podle potřeby strouhankou a vše důkladně promícháme
- Na navlhčeném mikrotenu hmotu rozválíme na plát, do středu narovnáme natvrdo uvařená vejce a kapustovou hmotou je obalíme tak, aby vznikla šiška jako při úpravě sekané
- Dno pekáče poklademe tenkými plátky slaniny, položíme na ně připravenou šišku a potřeme ji bílkem
- Podlijeme asi 3 lžícemi horké vody a rozpuštěným máslem a v troubě pečeme 30–40 minut
- Upečenou sekanou z kapusty opatrně nakrájíme ostrým nožem na plátky
- Příloha: vařené brambory, rajčatový salát