Tvarohové švestkové knedlíky

Tvarohové švestkové knedlíky
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 25 dkg měkkého tvarohu
  • 25 dkg hrubé mouky
  • 2 vejce
  • 1 lžíce másla nebo rostlinného tuku
  • 1 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 4 lžíce mléka
  • švestky.

Postup receptu

  1. Tvaroh utřeme s cukrem, solí, vejci a tukem dohladka a zředíme mlékem
  2. Pak přidáme hrubou mouku a propracujeme vláčné těsto, které nesmí lepit
  3. V případě potřeby přidáme ještě trochu mouky nebo v opačném případě, kdy je těsto tuhé, tak trochu mléka
  4. Z těsta uděláme váleček a odkrajujeme z něj kousky, do kterých zabalíme švestku
  5. Dobře uzavřené knedlíky ihned vaříme v osolené vodě 5-7 minut
  6. Podáváme je sypané strouhaným tvarohem a cukrem nebo cukrem smíchaným s mákem a přeléváme rozpuštěným máslem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.