Příprava: 30 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 3 kg angreštu
- 50 dkg bílého rybízu
- 1 konzerva ananasového kompotu
- 1500 g cukru krystal
- 1 lžička kyseliny citrónové
- 2 ks Želírfixu 1:1
Postup receptu
- Angrešt, rybíz a ananas pomeleme na mlýnku na ovoce
- Šťávu z kompotu doplníme do 2 litrů vylisovanou šťávou z angreštu a ananasu
- Želírfixy promícháme s troškou cukru a přidáme do vařící šťávy
- Povaříme 3 minuty a potom přidáme zbývající cukr a opět povaříme 3 – 5 minut
- Do odstavené marmelády vmícháme lžičku kyseliny citrónové
- Naplníme do skleniček, uzavřeme víčky a sterilujeme 15 minut při 85°C
- Ananas můžeme nakrájet na velmi drobné kousky
- Poměr angreštu a rybízu můžeme mít až 1:1