Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1,5 l vývaru nebo vody s bujónovou kostkou
- 20 dkg hub (nejlépe směs lesních hub)
- 1 lžíce másla
- 1 petržel
- kousek celeru
- 1 větší mrkev
- 1 pórek
- 1 cibule
- čtvrt květáku
- 1 zelená paprika
- zelená petrželka nebo pažitka
- sůl
Postup receptu
- Houby očistíme a nakrájíme na plátky, zeleninu očistíme, opláchneme a nakrájíme vše nadrobno
- Houby i zeleninu (bez květáku) vložíme do osolené vody a povaříme do poloměkka
- Pak přidáme růžičky květáku a vaříme, až je vše měkké
- Nakonec do polévky zavaříme trochu nudlí nebo jiných drobných těstovin a povaříme je doměkka
- Můžeme také nahradit lžící hrubé krupice a rozšlehaným vajíčkem
- Na talíři zdobíme sekanou petrželkou nebo pažitkou