Příprava: 10 minut
Vaření: 50 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 květák
- 40 dkg mletého masa
- 6 menších rajčat
- 1 houska
- 1 cibule
- olej
- pepř
- sůl
- 1 lžička sladké papriky
- 1 vejce
- 3 lžíce smetany
- 10 dkg strouhaného sýra
- cca 5 dkg másla
- 2 lžíce sekané pažitky
Postup receptu
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a necháme ji zesklovatět na oleji
- Pak k ní přidáme mleté maso, osmahneme je, podlijeme lžící vody a podusíme
- Necháme zchladnout a pak vmícháme vejce, smetanu a namočenou housku, přidáme i sůl, pepř a papriku a promícháme Krátce povařený a okapaný květák rozebereme na růžičky, které narovnáme do máslem vymazaného pekáčku nebo zapékací misky
- Na květák navrstvíme ochucené mleté maso a na něj rozložíme spařená, oloupaná a na plátky nakrájená rajčata, která hustě posypeme strouhaným sýrem
- Sýr poklademe kousky másla
- Zapékáme v předehřáté troubě asi 40 minut
- Před podáváním posypeme sekanou pažitkou
- Příloha: brambory, bramborová kaše