Zapečený květák se slaninou

Zapečený květák se slaninou
Příprava: 15 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 menší květák
  • plátky anglické slaniny
  • 3 papriky (nejlépe barevné)
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 15 dkg sýra Niva
  • 1,5 dl smetany
  • pepř
  • sůl
  • špetka pálivé papriky nebo chilli koření.

Postup receptu

  1. Květák jen velmi krátce povaříme do poloměkka, necháme okapat a rozebereme na pokud možno stejně velké růžičky
  2. Každou pak zabalíme do plátku anglické slaniny
  3. Obalené růžičky naskládáme do máslem vymazaného pekáčku nebo zapékací misky
  4. Papriky očistíme a nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli nakrájíme najemno
  5. Paprikami a cibulí posypeme růžičky v pekáčku
  6. Vejce rozšleháme se smetanou, osolíme, opepříme a lehce okořeníme
  7. Směs vlijeme do pekáčku a posypeme nastrouhanou Nivou
  8. Zapékáme asi 20-25 minut při střední teplotě, až sýrová vrstva zezlátne
  9. Příloha: brambory, zeleninový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.