Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 květák
- 20 dkg uzeného sýra
- 20 dkg šunky nebo jiné měkké uzeniny
- 3 vejce
- 1 menší bílý jogurt (nebo kysaná smetana)
- 1 cibule
- 1 lžíce sekané pažitky
- sůl
- špetka pepře nebo chilli koření
- 2 lžíce hladké mouky.
Postup receptu
- Květák předvaříme v osolené vodě
- Zchladlý a okapaný květák rozebereme na růžičky, které naskládáme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku
- Posypeme jej na kostičky nakrájenou šunkou, nahrubo nastrouhaným sýrem a na kroužky rozebranou nakrájenou cibulí
- Jogurt nebo smetanu smícháme s vejci a moukou, přidáme nasekanou pažitku, sůl a koření a rozšleháme
- Vaječnou směsí květák přelijeme a zapečeme dozlatova
- Příloha: brambory, pečivo, zeleninový salát