Zapečený květák se šunkou a sýrem

Zapečený květák se šunkou a sýrem
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 květák
  • 20 dkg uzeného sýra
  • 20 dkg šunky nebo jiné měkké uzeniny
  • 3 vejce
  • 1 menší bílý jogurt (nebo kysaná smetana)
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sekané pažitky
  • sůl
  • špetka pepře nebo chilli koření
  • 2 lžíce hladké mouky.

Postup receptu

  1. Květák předvaříme v osolené vodě
  2. Zchladlý a okapaný květák rozebereme na růžičky, které naskládáme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku
  3. Posypeme jej na kostičky nakrájenou šunkou, nahrubo nastrouhaným sýrem a na kroužky rozebranou nakrájenou cibulí
  4. Jogurt nebo smetanu smícháme s vejci a moukou, přidáme nasekanou pažitku, sůl a koření a rozšleháme
  5. Vaječnou směsí květák přelijeme a zapečeme dozlatova
  6. Příloha: brambory, pečivo, zeleninový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.