Příprava: 20 minut
Vaření: 10 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 40 dkg jahod
- 2 jahodové pudinkové prášky
- 1 l mléka
- 1 zakysaná smetana
- 3 lžíce moučkového cukru
- 1 šlehačka
Postup receptu
- Z mléka a pudinkových prášků uvaříme pudink a necháme ho vychladnout
- Jahody očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky, část si ponecháme na zdobení
- Zchladlý pudink našleháme se zakysanou smetanou (nejlépe ručním šlehačem) a 30 dkg jahod smíchanými s cukrem
- Necháme vychladit
- Vychlazenou pěnu rozdělíme do pohárů nebo misek a ozdobíme ušlehanou šlehačkou a zbylými jahodami