Dokážete si představit rodinnou oslavu bez chlebíčků?
Tato chuťovka je stálicí kuchyní již řadu let, během kterých vzniklo nesčetně variant.
My jsme pro vás připravili našich 6 oblíbených receptů na obložené chlebíčky a věříme, že se oblíbenými stanou i u vás!
Naše recepty
Vyzkoušejte i naše další recepty na bramborový salát v klasické i dietní úpravě.
Představili jsme vám šest klasických receptů na chlebíčky, ať vám chutná!
Chlebíčky si můžete připravit v různých variantách. Začnete s nakrájenou bagetou, vekou nebo jiným pečivem. Pomažte máslem, pomazánkovým máslem či salátem. Poté doplňte dalšími chutnými kousky. Vyberte si z tvrdého salámu, šunky, oliv, nakládané řepy, okurky, sýra, sardinek, ančoviček, uzených ryb nebo vajíček.
Jakou šunku použít?
Tvrdý salám či šunka jsou jsou nejlepší volbou. Dále můžete zvolit třeba prosciutto, mortadellu, uzené krůtí či pepperoni salám.
Jaké ryby použít?
Sardinky, losos, ančovičky či nakládané sledě! Zkusit můžete také uzeného pstruha, uzeného lososa či krevety!
Jaký sýr použít?
Jakýkoli tence pokrájený tvrdý nebo středně tvrdý sýr na chlebíčky skvěle funguje. Gruyere, ementál, gouda, eidam či čedar jsou pro tyto účely skvělé.
Jak chlebíčky ozdobit?
Můžete zvolit vše od čerstvých bylinek, nakrájených okurek, cibulky, jarní cibulky, křenu, uzeného masa či jakékoli nakládané zeleniny.
Před samotným servírováním je vhodné nechat chlebíčky uležet v chladu, chutě se lépe spojí.
Pokud chcete chlebíčky namazat něčím jiným, vyzkoušejte recepty na naše oblíbené pomazánky.