Příprava: 60 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 4 vejce
- 1 hrnek moučkového cukru (1/4 l)
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 10 lžic oleje
- 10 lžic horké vody
- 1 prášek do pečiva
- 1 šlehačka
- 1 ztužovač
- broskvový kompot.
Náplň
- 3 kelímky kysané smetany
- cukr podle chuti (cca 5 lžic)
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce kakaa.
Postup receptu
- Žloutky a cukr ušleháme do pěny, postupně přidáme horkou vodu, olej a stále šleháme až se vytvoří hustý krém
- Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků
- Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a upečeme
- Vychladlý dort rozkrojíme na 3 části
- Na spodní část rozložíme na plátky nakrájené broskve, na ně navršíme bílou náplň a přikryjeme druhou částí korpusu
- Na druhou část dáme rovněž nakrájené broskve, navrstvíme tmavou náplň, přikryjeme třetí částí a dáme do chladničky ztuhnout
- Před podáváním zdobíme podle vlastní fantazie šlehačkou ušlehanou se ztužovačem a kousky ovoce
- Můžeme přidat i strouhanou čokoládu nebo čokoládové lupínky
- Náplň: Všechny 3 kelímky smetany rozmícháme s cca 5 lžícemi moučkového cukru a náplň rozdělíme na 2 poloviny
- Do jedné pak ještě přimícháme kakao se lžící cukru a druhou necháme bílou