Ingredience
- 5 vajec
- 5 lžic horké vody
- 20 dkg hladké mouky
- 18 dkg cukru krupice nebo moučky
- 4 lžíce oleje
Jogurtový krém:
- 2 zakysané smetany
- 1 bílý jogurt (větší)
- 1 lžíce moučkového cukru (nebo více podle chuti)
- 1 šlehačka
- 1 ztužovač
Na proložení:
- libovolné ovoce
Postup receptu
- Žloutky ušleháme s horkou vodou, pak zašleháme cukr a olej
- Žloutková pěna musí být napěněná a hustá
- Pak, nejlépe ručně, vmícháme mouku a sníh ušlehaný z bílků
- Chceme-li mít těsto tmavé, tak přidáme trochu kakaa
- Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy
- Korpus upečeme ve středně teplé troubě, vyklopíme a necháme vychladnout
- Pak jej rozkrojíme na 3 díly, pokud se nám to povede tak na 4 díly
- Znovu použijeme dortovou formu na složení dortu tak, že do ní skládáme jednotlivé díly, které potíráme jogurtovým krémem a prokládáme ovocem nakrájeným na drobné kousky
- Příprava krému: jogurt smícháme se smetanou a cukrem a zlehka vmícháme šlehačku ušlehanou se ztužovačem
- Složený dort necháme do druhého dne ztuhnout v chladničce a pak zdobíme šlehačkou a ovocem
Podávejte třeba s kávou. Ke snadné přípravě vám mohou pomoci kávovary Philips.