Příprava: 30 minut
Vaření: 80 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 110 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 chlebíčková veka
- 10 dkg šunky nebo šunkového salámu
- 2 vařená vejce
- 10 dkg pomazánkového másla
- 1 tavený smetanový sýr
- 1-2 lžičky hořčice
- 2 sterilované okurky
- 1 červená sterilovaná kapie
- pepř
- sůl.
Postup receptu
- Veku podélně rozkrojíme, vybereme střed (necháme pouze tenkou kůrku)
- Vejce nastrouháme nebo rozmělníme vidličkou, přidáme hořčici, nasekanou kapii, salám, okurku, sýr a přidáme rozdrobený střed veky
- Vše smícháme a trochu zpracujeme tak, aby vznikla kašovitá směs
- Tou naplníme obě poloviny veky, spojíme je a veku zabalíme pevně do fólie a necháme v chladničce do druhého dne proležet
- Krájíme na 1-1,5 cm silné plátky
- Podáváme místo obložených chlebíčků