Příprava: 20 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 1 kg mletého masa
- 2 zarovnané kávové lžičky soli
- 2 vejce
- pepř
- mletý kmín dle chti
- 3 stroužky česneku
- 1 lžičku majoránky
- 1 lžička sušené petrželky
- 2 polévkové lžíce strouhanky
Náplň
- 5 vařených vajec
- sterilovaný hrášek a kapie
Postup receptu
- Nejprve si vymažu formu na biskupský chlebíček tukem
- Smíchám všechny suroviny na sekanou
- Na dno formy dám asi 1 cm ochuceného masa, doprostřed položím vejce, obložím sterilovanou kapií a hráškem
- Náplň by měla být 1 cm od okraje formy
- Zbytkem masa pokladu celou sekanou, okraje ve formě mírně stlačím prsty, aby se sekaná spojila
- Rukou uhladím povrch a vložím do trouby
- Po mírném zapečení sekanou poliji 2 -3 lžícemi vody a peču do červena