Příprava: 40 minut
Vaření: 80 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 21 dkg hrubé mouky
- 12 dkg moučkového cukru
- 2 lžíce nastrouhané čokolády
- 1 vanilkový cukr
- 3 bílky
- 1 lžíce vody.
Postup receptu
- K bílkům přidáme lžíci studené vody a ušleháme tuhý sníh
- Přidáme moučkový a vanilkový cukr, nastrouhanou čokoládu a prosátou mouku
- Vše promícháme, hmotu vložíme do cukrářského sáčku a zdobící špičkou na lehce vymazaný plech tvarujeme věnečky
- Upečeme velmi zvolna při 160°C v předehřáté troubě
- Vychladlé věnečky můžeme dozdobit světlou polevou