Příprava: 40 minut
Vaření: 10 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 30 dkg polohrubé mouky
- 1/2 l mléka
- 1 vejce
- 1,5 dkg droždí
- 2-3 lžíce másla
- 1 lžička cukru
- špetka soli
- tuk na smažení
Postup receptu
- V malém množství vlažného mléka s cukrem necháme vykynout droždí
- Pak je vlijeme do mouky, přidáme vejce, rozpuštěné vlažné máslo a dobře rozmícháme
- Zamícháme špetku soli pro chuť a těsto necháme asi 20 minut na teplém místě kynout
- Vykynuté těsto naléváme naběračkou do vymaštěných lívanečníků a po obou stranách opékáme
- Usmažené lívanečky mažeme marmeládou a zdobíme bílkovým sněhem nebo šlehačkou